click op de naam van de dicipline of op de tekening om verder te zien.

 

 

Flyball is een teamsport waarbij 4 honden om de beurt over 4 hindernissen naar een toestel rennen. In dit toestel zit een tennisbal. De hond springt met zijn vier poten op het toestel waardoor de bal uit het toestel springt en moet dan de bal zo vlug mogelijk naar zijn baasje brengen. Daarbij gaat hij natuurlijk terug over de vier hindernissen.

De hond moet met de bal over de start/finishlijn zijn vooraleer de volgende hond over de startlijn mag gaan. Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen worden de honden dan ook getraind om neus-aan-neus op de start/finish-lijn met elkaar te wisselen. Helaas, een te snelle wissel is een fout en deze hond moet achteraan terug aansluiten. De geleider van deze hond wordt hiervan verwittigd door een systeem met lampen. "Floept"  een lamp aan dan is er een fout gebeurd. Andere fouten zijn: te vroeg starten, balverlies, naast de hindernissen lopen, storen bij het andere team ...

 

"Dogdancing - Freestyle" kent een grote verscheidenheid aan oefeningen. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het een hond leren, van slalom door de benen, lopen op achterpoten tot springen over het lichaam van de geleider. Hoe meer variatie je kan laten zien, hoe hoger de waardering van de jury.
Het mooie van deze sport is, dat je het met vrijwel iedere hond kan doen, mits de gezondheid dat toelaat. Veel oefeningen worden aangeleerd met behulp van de clicker. Daarmee kun je exact aan je hond aangeven welk gedrag je graag herhaald wilt zien. De hond moet hierbij zelf nadenken welk gedrag hem de beloning oplevert. Die beloning is de motivatie voor de hond om met je samen te werken. Hoe makkelijker een hond te motiveren is, hoe sneller hij zal leren.

 

Filmpjes van onze routines

  Filmpje Chayka

Filmpje Yeira  

Filmpje Yeira en Chayka

  • Obedience is een wedstrijdsport, afkomstig uit Groot-Brittannië. "obedience" is engels voor "gehoorzaamheid". Obedience is een sport voor iedereen. Jong of oud, Voor alle honden ras of rasloos.

  • De sport omvat zes wedstrijdklassen, die een oplopende moeilijkheidsgraad kennen, te weten:
     

  • pre-beginners

  • beginners

  • novice

  • A

  • B

  • C
     

  • Precieze uitvoering van oefeningen zoals heelwork, apporteren, send-a-way en sorteren  maken het tot een boeiende sport. De sport is niet belastend, waardoor de honden tot op zeer hoge leeftijd en met plezier op topniveau in de hoogste klassen kunnen presteren.

 

Wat is treibball?

Treibball is echt plezier voor twee. Deze sport is inmiddels populair en bekender aan het worden bij ons, maar ook in Nederland ontdekken steeds meer mensen hoe leuk treibball is. Bij treibball liggen maximaal acht grote ballen (het aantal is afhankelijk van het niveau van de hond) in een driehoek op een groot veld. Het is de bedoeling dat de hond, op aanwijzingen van de handler, zo snel mogelijk (binnen tien minuten) alle ballen in de goal drijft. De baas mag gebruik maken van zijn stem, handgebaren of fluitsignalen om de hond aanwijzingen te geven. De hond gebruikt zijn kop en lichaam, of soms ook zijn poten (niet zijn tanden!) om de ballen de goede richting in te krijgen. Een veld vol vrolijk gekleurde ballen, blije honden en het feit dat elke ‘outrun’ (ronde) maximaal tien minuten duurt, zorgen ervoor dat deze hondensport dynamisch is en ontzettend leuk om naar te kijken. Maar nog leuker is het om samen met jouw hond aan treibball te doen.